Bestuur der Dondermadeurs

C.v. De Dondermadeurs is een gezonde, actieve carnavalsvereniging die op 16 september 1970 is opgericht. De vereniging kenmerkt zich door een gezellige en gemoedelijke sfeer waarin ook de niet carnavalliefhebbers zich snel thuis voelen.

Onze vereniging bestaat uit ongeveer 80 actieve leden, een voltallige raad van 11 met een president en ceremoniemeester. Onze 3 groepen dansmariekes worden getraind en begeleid door onze eigen hofdames. Elk jaar vormen de jongens van groep 7 en 8 en voltallige jeugdraad.

C.v. De Dondermadeurs kent vele tradities. Op maandagochtend vanaf 9.30 uur is de jeugd uit groep 1 tot en met 4 bij het kindercarnaval bij residentie De Hoppe. ’s Middags om 12.30 uur volgt "de grootste sallandse optocht zonder publiek" door de Broeklandse straten. Aansluitend is de jeugd van groep 5 tot en met 8 welkom in de residentie. Na afloop van de optocht vieren we de bekende BBM (Broeklandse Berenburgmiddag). Dinsdagmiddag kunnen de senioren vanaf 14.00 ook nog de polonaise in onze residentie “De Donderburcht”.

In de loop der jaren zijn er tal van mensen actief geweest binnen de Dondermadeurs en ook nu nog verschijnen er regelmatig nieuwe groepen binnen de vereniging. De afgelopen jaren waren dat de Bop (broederschap oud prinsen), Vop (vrouwen oud prinsen), Sloepzoepers (wagenbouwers), Tob (Trots op Broekland) en Bvv (Broeklandse vrolijke vrouwen).

De inzet en het enthousiasme van al deze groepen en vrijwilligers maken de Dondermadeurs tot een bloeiende vereniging waarin een ieder zich prettig kan voelen en een vereniging die op weg is naar haar 55-jarig bestaan.

Met Carnavaleske groet,

Thije Bannink

Voorzitter der DondermadeursSamenstelling Bestuur


Voorzitter

Thije Bannink

Penningmeester

Niels Koopman

Secretariaat

Sophie van der Fels

Lid

Marleen Bruggeman

Afgevaardigde

Martijn Haarman