Bestuur der Dondermadeurs

C.v. De Dondermadeurs is een gezonde, actieve carnavalsvereniging die op 16 september 1970 is opgericht. De vereniging kenmerkt zich door een gezellige en gemoedelijke sfeer waarin ook de niet carnavalsvierders zich snel thuis voelen. 

Onze vereniging bestaat uit ongeveer 80 actieve leden, waaronder een voltallige Raad van Elf met President en Ceremoniemeester, Hofdames, 3 groepen dansmariekes getraind en begeleid door onze Hofdames, een Jeugdraad van Elf, die elk jaar weer wordt gevormd door groep 7 en 8 van de basisschool en het Broederschap der Oud Prinsen. 

Onze residentie ''de Donderburcht'' is in Café van de Vondervoort. Hier worden onze feestjes gehouden, en vanuit hieruit vertrekken we naar de diverse feestjes die we gaan bezoeken. 

In het carnavalsweekend kunnen we elk jaar weer een mooi programma presenteren met voor elk wat wils. Zo kun je bij ons op zaterdagavond het groot carnaval vieren, op zondagmiddag het kleintje carnaval vieren, op maandagochtend zijn de basisschool aan de beurt voor het kindercarnaval afgesloten met de optocht door Broekland, aansluitend op de maandagmiddag/avond vieren wij de Broeklandse Berenburgmiddag, op dinsdagochtend worden de Broeklandse straten bestormd door de jeugd voor de foekepotterij en dinsdagmiddag zijn onze senioren aan de beurt voor het seniorencarnaval. 

Onze prinsenwagen doet traditiegetrouw mee met een aantal optochten door de diverse Sallandse dorpen samen met de wagen van onze Broederschap der Oud Prinsen (BOP). 

De inzet, het enthousiasme en de vindingrijkheid van al onze leden en vrijwilligers maken de Dondermadeurs een bloeiende vereniging, waar iedereen zich prettig kan voelen. 

Samen zijn we op weg naar ons 55 jarige jubileum, die we in het carnavalsjaar 2025/2026 zullen gaan vieren. 

Met carnavaleske groet,

Twan Journée

Voorzitter der DondermadeursSamenstelling Bestuur

Voorzitter                            Twan Journée

Penningmeester                Niels Koopman

Secretariaat                        Sophie van der Fels

Afgevaardige BOP             Martijn Haarman       

Lid                                        Lesley Herder