Dansmariekes

Carnavalsvereniging de Dondermadeurs uit Broekland heeft drie dansgroepen, namelijk de Ministars, de Kleine Dansmariekes en de Grote Dansmariekes, die momenteel in totaal uit 30 meiden bestaan. De dansgroepen houden gezamenlijk een Facebook-account bij, genaamd 'Dansgroepen Dondermadeurs'. daar verschijnen regelmatig nieuwtjes over hun nieuwe dansen, kleding of andere activiteiten.

Ministars

Onze jongste groep, de Ministars, bestaat uit 10 meiden: Ivy, Lodi, Juul, Suus, Ella, Liv, Liz, Evi, Sophie & Jula. De Ministars trainen van december tot de carnaval elke vrijdagavond drie kwartier in de zaal van café van de Vondervoort. Zij dansen een showdans karakter. Tijdens de carnaval laten zij op zondag, maandag en dinsdag hun dans zien aan het publiek in de Donderburcht. 

Ministars

Ministars

Kleine Dansmariekes

De volgende leeftijdsgroep, de Kleine Dansmariekes, bestaat uit 9 enthousiaste meiden: Isa, Sterre, Floor, Fréderique, Daniek, Yentl, Sofie, Dieke & Juliette. De Kleine Meiden trainen van september tot de carnaval elke vrijdagavond een uur in de zaal van café van de Vondervoort. Elk jaar dansen de meiden een Gardedans en een Showdans karakter. Ze treden op tijdens het Avondje Broekland, het Dansgardefestival in Olst en tijdens het carnavalsweekend in de Donderburcht.

Kleine Dansmariekes

Kleine Dansmariekes

Grote Dansmariekes

Onze oudste groep, de Grote Dansmariekes, bestaat uit 11 meiden: Djill, Manou, Ise, Diede, Merle, Anouk, Abby, Elien, Jet, Fayén & Tess. De Grote dansmariekes trainen van september tot de carnaval elke vrijdagavond. Zij dansen een Gardedans en een Showdans Karakter. Ze treden op tijdens het Avondje Broekland, het Dansgardefestival in Olst en tijdens het carnavalsweekend in de Donderburcht.  

Grote Dansmariekes

Grote Dansmariekes