Dansmariekes

Carnavalsvereniging de Dondermadeurs uit Broekland heeft drie dansgroepen, namelijk de Ministars, de Kleine Dansmariekes en de Grote Dansmariekes, die momenteel in totaal uit 23 meiden bestaan. De dansgroepen houden gezamenlijk een Facebook-account bij, genaamd 'Dansgroepen Dondermadeurs'. daar verschijnen regelmatig nieuwtjes over hun nieuwe dansen, kleding of andere activiteiten.
Ministars

Onze jongste groep, de Ministars, bestaat uit 9 meiden: Diede, Indy, Lisa, Lotte, Megan, Melanie, Milou, Silke en Suze. De Ministars trainen van september tot de carnaval elke vrijdagavond een uur in de zaal van de Hoppe. Dit jaar dansen de meiden een Gardedans en een Showdans, met het thema ‘Wereldreis’. Ze treden op tijdens het Avondje Broekland, het Dansgardefestival in Olst en tijdens het carnavalsweekend in de Donderburcht.

Ministars

Ministars
Kleine Dansmariekes

De volgende leeftijdsgroep, de Kleine Dansmariekes, bestaat ook uit 9 meiden: Chelsey, Fleur, Indy, Julia, Lynn, Noortje, Tessa en onze twee Yara’s. De Kleine Meiden trainen ook van september tot de carnaval elke vrijdagavond een uur in de zaal van de Hoppe. Dit jaar dansen de meiden een Gardedans en een Showdans, met het thema ‘van Regen naar Zonneschijn’. Ze treden op tijdens het Avondje Broekland, het Dansgardefestival in Olst en tijdens het carnavalsweekend in de Donderburcht.

Kleine Dansmariekes

Kleine Dansmariekes
Grote Dansmariekes

Onze oudste groep, de Grote Dansmariekes, bestaat uit 5 meiden: Charlotte, Inge, Jeske, Nienke en Tamira. De Grote Dansmariekes zijn jarenlang dansmarieke geweest en zijn afgelopen jaar ook Hofdame geworden. De Grote Dansmariekes dansen nog maar één dans, een showdans tijdens het Avondje Broekland en de Carnaval. Daarnaast doen ze, samen met de andere Hofdames, met een Gardeans mee aan het Dansgardefestival in Olst.

Grote Dansmariekes

Grote Dansmariekes